Satser på samliv i Molde – ikke bare for de i krise

Samlivskurs – bare for de i krise?
Få er vel i tvil om at det er viktig å investere i eget samliv, men det er likevel en tendens til at det ofte fokuseres på dette først når det er i ferd med å bli store utfordringer eller en skikkelig krise. En gruppe fra Norkirken Molde har derfor tatt initiativ til å få i gang et samlivskurs i Molde som kan tilbys bredt ut og ikke bare til de som opplever å være i krise.

Investering i eget samliv
”Vi bruker masse tid og penger på oppussing, vedlikehold av bil, utrustning til jobben vi har, men hvor mye investerer vi egentlig i parforholdet vårt?» spør Oddvar Husby, en av initiativtakerne til dette kurset. Han har sammen med flere i teamet vært på et kurs for å bli autoriserte Gottman-samlivskursholdere, og brenner for å se at enda flere skal få øynene opp for viktigheten av å investere i eget samliv. ”Blir folk spurt om de vil bli med på et samlivskurs er ofte svaret ”vi har det ikke så ille at vi trenger det”. Men å skulle ta tak i samlivsutfordringer på forhånd er veldig mye bedre enn å gå rundt og vente på at de har blitt store nok eller en skikkelig krise.» supplerer Odd Magnus Venås, pastor i Norkirken Molde som også brenner veldig for å se mennesker i Molde investere i eget samliv.

Gottman-kurs for første gang i Molde
Gottman samlivskurs som det nå settes i gang med i Molde, er utviklet av professor John Gottman. Han regnes som verdens fremste forsker på parforhold og faktorer som fremmer livslange samliv. Kurset er egnet for par i alle aldre der begge partnerne deltar – fordi man vil få det bedre som par. Det består av undervisning, oppgaver som partnerne gjør hver for seg og samtalepunkter paret jobber sammen om. Kurset bygger på innholdet i Gottmans bok: «Hemmeligheten bak et lykkelig parforhold. Syv nøkler fra verdens fremste samlivsforsker». Kurset er livssynsnøytralt og det legges opp til at mennesker uansett bakgrunn og samlivsform vil få stor nytte av kurset.

Bare begynnelsen
Den første runden med samlivskurset som starter opp 20. september og skal være over 5 torsdagskvelder, viser at flere ser behovet for å investere i eget samliv. Det er allerede 23 par påmeldt, og nærmer seg fulltegnet kurs for denne gang. Teamet har allerede lagt planer for at det blir flere Gottman samlivskurs i tiden fremover, noe som forhåpentligvis vil gi enda flere par i Molde muligheten til å kunne investere i eget samliv.

Legg igjen kommentar

Your email address will not be published.