Husk påmeldinger til alle våre møter Påmelding til storsamling og andre møter her Meld deg på!

Konfirmasjon

Et fantastisk år for å bli utfordret til å ta grundige og gode valg for fremtiden

Konfirmant 20/21

I tiden som konfirmant tas mange viktige valg, og vi ønsker å bidra til og gi konfirmantene det beste. Vårt mål er at konfirmantene skal oppleve at å være konfirmant i Norkirken Molde er en god kombinasjon av et trygt fellesskap, gode forbilder og Jesus.

Vi tilbyr et spennende opplegg du kommer til å kose deg stort med! Som menighet ønsker vi å satse på at ungdommer kan bruke et år på å ta gode valg videre i livet samtidig som de virkelig får mulighet til å kose seg og bygger relasjoner.

Hva vil det si å være konfirmant i Norkirken Molde?

Du blir kjent med de andre konfirmantene, og får samtidig innblikk i hvordan det er å være en del av en aktiv og spennende menighet.

Kan jeg være konfirmant i Norkirken Molde?

Vårt konfirmantopplegg er åpent for alle som ønsker det!

Man trenger ikke å være medlem av Norkirken Molde for å konfirmere seg hos oss, og noen av konfirmantene er ikke medlemmer fra før. Det gjør ingenting om du ikke kjenner noen når året starter, det blir du nemlig veldig fort!. Her kan man komme som man er, uansett tro og kirkebakgrunn. Derimot er konfirmasjonen en bekreftelse på dåpen, og krever at konfirmanten er døpt før konfirmasjonsdagen. Hvis dette byr på utfordringer, ta kontakt for god dialog om dette.

Hva lærer konfirmantene i løpet av året?

Som konfirmant i Norkirken Molde vil du gjennom samlingene få lov til å utforske den kristne troen, og hva det innebærer å tro på Gud. Mennesker er forskjellige og uttrykker derfor tro på ulike måter. Dette skal vi se nærmere på i løpet av året.

Til undervisning vil vi bruke et konsept kalt Ungdoms-Alpha. Alpha er lagt opp slik at ungdommene selv skal få tenke, stille spørsmål og delta mer aktivt i samtale(grupper) og i handling. Alpha passer for deg som er nysgjerrig, søkende, troende eller ikke har noe forhold til tro.

Hva er konfirmante med på i løpet av året?

• Konfirmantsamlinger ca annenhver onsdag i måneden kl 17-20, med første samling onsdag 23. september 2020. Her blir det middag ved ankomst, sosialt, lek og fokus på ulike temaer hver gang.
  • Bli-kjent-tur for konfirmantene 25.-26. september
  • Deltagelse på storsamlinger i løpet av året
  • Deltakelse i Norkirkens ungdomsarbeid, Revive, og tjeneste noen ganger under disse arrangementene.
  • Tenåringskonferansen IMPULS Trondheim 31.januar – 2. februar 2020.
  • Smågrupper for ungdom med fokus på lek, sosialt og deling av tro og liv.
  • Praksisgrupper med opplæring eller praksis innenfor ulike arenaer og interesser.
  • Konfirmasjonsgudstjeneste søndag 16. mai 2021.

Hva er prakisgrupper?

Alle konfirmanter er midt i det med å oppdage sine gaver og talenter. Derfor får alle mulighet til å velge et område de har lyst til å finne ut mer av i følgende grupper som vil være ca en gang i måneden:

• Musikk: I Norkirken Molde gir vi god plass til musikalsk uttrykk, blant annet gjennom lovsang. Derfor har du her mulighet til å lære og praktisere hvordan musikk kan brukes i menighet.
  • KRIK: For de som er glad i bevegelse passer det godt med fokus på idrett i form av å bli med på både delta og bidra inn i KRIK (Kristen Idrettskontakt) sitt tilbud.
  • Crew: Er interessen mer innenfor design, projektor, lyd, og andre visuelle/lydmessige deler av opplegget, er denne gruppen prima for deg. Her får du også mulighet til å bruke det du har lært på noen av våre samlinger.

Hvis noen konfirmanter kommer fra andre steder enn Molde er det også mulig å få til en ordning der praksisgruppe kan gjennomføres lokalt om det er ønskelig.

Hva koster konfirmantåret?

Vi har valgt å ha en pris som skal dekke alt som skjer i løpet av året. Derfor koster konfirmantåret 2000 kr (2500 kr etter 1. juli)

Dette inkluderer:

• Middag, materiell og ressurser på konfirmantsamlingene
  • Deltakelse på smågruppe
  • Opplegget i praksisgruppene med seminar og undervisning
  • Bli-kjent-tur og tur til IMPULS

Det eneste som vil komme i tillegg er mat som hver enkelt ønsker på turene de skal på.

Hvordan kan jeg melde meg på?

Påmeldingen er åpen allerede nå, og frem til informasjonsmøte for konfirmanter og foreldre som vil være onsdag 9. september kl 1930.

Påmelding til konfirmasjonsåret gjøres ved å fylle ut skjemaet under.

Påmelding til neste års konfirmasjonsopplegg

Pris før 1. juli: 2000 kr

Pris etter 1. juli: 2500 kr

Har du spørsmål om opplegget er det bare å ta kontakt!